Direct bellen met Workaway: (088) 934 34 30

Met het MOBILITEITSBUDGET krijgt u:

  • Beheersbare kosten voor uw organisatie
  • Vrijheid en flexibiliteit voor uw medewerkers
  • Bewuster reisgedrag
  • Moeiteloze uitvoering van uw regeling

MOBILITEITSBUDGET

Keuzevrijheid en flexibiliteit

De medewerker is verantwoordelijk

Met een persoonlijk mobiliteitsbudget geeft u de medewerkers zelf de verantwoordelijkheid voor hun woon-werkverkeer en zakelijke ritten. Zij bepalen zelf of ze met hun eigen auto reizen, met het openbaar vervoer of toch kiezen voor een lease-auto (of een combinatie). De kosten ervan betalen zij uit hun budget. Het bedrag dat overblijft, krijgen zij – onder voorwaarden – uitgekeerd. U kunt de mobiliteitsbudgetten laten 'mee-ademen' met zakelijk gebruik. Het budget wordt dan groter naarmate een medewerker bijvoorbeeld meer klantbezoeken aflegt.

Fluctuaties in reisgedrag opvangen

Een voordeel van de invoering van een mobiliteitsbudget is dat allerlei onnodige en verborgen extra kosten worden geëlimineerd. Ook lopen de belangen van u en uw medewerkers meer parallel, waardoor ze beter in balans zijn. Dat maakt het beleid toekomstbestendig. Met een mobiliteitsbudget is het mogelijk fluctuaties in reisgedrag op te vangen zonder directe afrekening met de medewerker en de fiscus. Wat in de ene periode meer wordt gereisd, kan worden gecompenseerd in een andere periode. Periodiek vindt een eindafrekening plaats, waarbij ook eventuele bruto bedragen worden verrekend.

Bewuster nadenken over reisgedrag

Als werkgever kunt u zelf bepalen hoe u het mobiliteitsbudget inricht en wat u wel of niet vergoedt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren door deze kosten volledig te vergoeden. Uit onderzoek naar de effecten van de invoering van een mobiliteitsbudget blijkt dat medewerkers in alle gevallen bewuster nadenken over hun reisgedrag. Hierdoor gaan ze minder, anders en schoner gaan reizen. Een mobiliteitsbudget maakt het aantrekkelijk om slimmer te plannen en andere keuzes te maken. Dat scheelt tijd, geld, CO2 en vertaalt zich naar een hogere productiviteit.

Goed werkgeverschap en kostenbesparing

Dat een mobiliteitsbudget werkt, blijkt bijvoorbeeld uit een onderzoek onder een groep leaserijders. Zij werden financieel beloond als ze gebruik maakten van het openbaar vervoer of als ze zich meldden bij vergaderingen via een elektronische beeldverbinding. De financiële prikkel zorgde ervoor dat de besparingen per medewerker opliep tot zo’n 100 euro per maand. Het aantal gereden kilometers nam met ruim 10% af. 

Medewerkers ervaren een persoonlijk mobiliteitsbudget als zeer positief. Het geeft hen veel vrijheid; ze kunnen immers reizen op de manier die bij hen past. Ze maken zelf de afweging wat zij belangrijk vinden: kosten, comfort, snelheid of duurzaamheid. Steeds meer organisaties kiezen voor een persoonlijk mobiliteitsbudget voor hun medewerkers. Volgens schattingen gaat het al om ruim 10% van het totale aantal Nederlandse bedrijven en instellingen.

Wilt u weten welke voordelen
er voor uw organisatie zijn?

De voordelen voor u

De voordelen voor uw medewerker

Zo maak je medewerkers zélf verantwoordelijk

Bert Jan Huegen van Workaway legt het uit.

Bij HR ben je, zeker in deze tijd, alert op te hoge uitgaven en verspilling. Je vraagt je af of het allemaal niet wat minder kan met die zakelijke reiskosten. En het liefst zonder van de regen in de drup te komen qua efficiency, gedoe en gezeur. Bovendien wil je dat de organisatie wel aantrekkelijk blijft voor medewerkers. Met een mobiliteitsbudget kan dat, maar: hoe pak je dat aan en wat heb je eraan? Bert Jan Huegen van Workaway legt het uit.

Ga naar de blog

Gratis whitepaper

Gratis stappenplan voor de invoering van mobiliteitsbudgetten

Steeds vaker kiezen organisaties voor het persoonlijk mobiliteitsbudget. Uw medewerkers zijn daarbij zelf verantwoordelijk voor de manier waarop zij reizen: per (lease)auto, trein, of fiets, of een combinatie. De medewerker profiteert - onder voorwaarden - direct van de eventuele besparingen. De organisatie als geheel profiteert door een efficiëntere bedrijfsvoering.