Direct bellen met Workaway: (088) 934 34 30

AKJ draait proef met Declaratie-aanpak

logo AKJ

Het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, kortweg AKJ, is een onafhankelijke landelijke organisatie. De  vertrouwenspersonen van AKJ zetten de belangen van cliënten in de jeugdzorg voorop. Met hun expertise en inzet dragen zij bij aan een voortdurende kwaliteitsverbetering van de jeugdzorg.

De medewerkers werken op diverse locaties en zijn regelmatig onderweg; de reiskosten declareren zij. De verwerking kost - zoals bij de meeste organisaties - veel tijd. Zo moeten bruto en netto vergoedingen met elkaar worden verrekend. Ook moeten de juiste vergoedingen worden toegekend aan de kilometers. Voor een zakelijke rit die vanuit huis wordt gemaakt wordt, geldt bijvoorbeeld deels de woon-werkvergoeding. 

In september 2015 is AKJ gestart met een proef met de Declaratie-aanpak van Workaway. Een deel van de medewerkers declareert alle reiskosten eenvoudig via het Reisbalans-systeem. Dit scheelt zowel de medewerkers als de organisatie tijd en geld. Zo worden bruto- en netto-uitkeringen in Reisbalans automatisch verrekend. Ook wordt aan ritten met zowel een woon-werk-deel als een zakelijke deel automatisch de juiste vergoeding toegekend. Dit scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt ook rekenfouten en verhoogt de kwaliteit. Als de proefperiode goed verloopt, wordt dit organisatie-breed ingevoerd. 

 

Lees ook de ervaringen van andere klanten